15 Şubat 2010 Pazartesi

SÜTLÜ BEYAZ EKMEK



Dünden beri yaptığım üçüncü ekmek oldu ama sonunda ilk defa doğru düzgün ekmek yapmayı başarabildim. Meğerse gayet kolaymış ama acemilik işte. Eşim bu ekmek yapma makinasını dün almış. Sevgililer günü sebebiyle. İyide yapmış. İşin sırrı sanırım sıvının üstüne unları tamamen kaplamak ve en üste de mayayı koymak. Böylece daha iyi karışıyor. Önümüzdeki günlerde daha değişik tarifler denemeyi de düşünüyorum. Kepekli çavdarlı tahinli gibi. Ayrıca reçel de yapılabiliyormuş. Onuda denemek istiyorum.

Malzemeler:
1/2 kup süt (ılık)
1/2 kup su + 8/1 kup su (ılık)
2+ 1/2 tbsp sıvıyağ
3 kup un (silme)
2 + 1/2 tbsp şeker
1 + 1/2 tsp tuz
1 + 1/4 instant maya

Yaplışı:

Makinenin sepetine ilk önce su ve sütü döküyoruz. Ardından sıvıyağı ekliyoruz. Tuz ve şekeri de ilave ediyoruz. Unu sıvı malzemenin üstünü kaplayacak şekilde döküyoruz. En üste mayayı ekleyip. Sepeti yerine yerleştiriyoruz. 1. programda rengini açık olarak ve 900 gr olarak ayarlıyoruz. Makineyi çalıştırıyoruz. Tam 3 saatte pişiyor.

Not: Kabuklar biraz sert oluyor ben bunu çözemedim. Bilemiyorum belkide zaten hepsi böyle oluyordur. Ben biraz yumuşatmak için ekmeği çıkarınca biraz suyla elimle ıslattım. Biraz daha yumuşak oldu.

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...