26 Şubat 2010 Cuma
UN HELVASI
Teyzemin un helvası. Muhteşem oldu. Yumuşacık. Hayatımda yediğim en güzel un helvası. Ama tarifinde tam ölçü yok malesef. Çünkü teyzem göz kararı yapıyor. Yaparken yanında da değildim o yüzden ölçü veremiycem. Teyzemin anlattığı şekilde yazıcam.
Malzemeler:
un
şeker
su
sıvıyağ
margarin
Yapılışı:
Tencereye bir miktar sıvıyağ veya margarin koyulur. (yemek yaparken koyduğumuzdan biraz daha fazla) Un azar azar eklenir. Ezdirerek sürekli karıştırılır. Un top gibi olunca bir araya toplanınca artık un koymaya son verilir. Diğer taraftan şerbet yapılır. Şeker damak tadına göre ayarlanır. Unun rengi dönünceye kadar kavurulur. Daha sonra şerbet eklenir. Eğer çok katı olursa biraz daha su eklenir. Bir tepsiye boşaltılır. Kaşığın tersiyle üstü düzlenir. Kaşık ara sıra ıslatılır. Çünkü yapışıyor. Soğuyunca dilimlenir. Kek gibi oluyor dilim dilim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder