2 Ocak 2010 Cumartesi

MEDENKA


Bu tarif Bulgaristanda hazır satılan bir tatlının tarifi. Ama orjinalı daha büyük ve üstü tamamen çikolata kaplı.Tabiki ben tarifi değiştirip kendimden bişey katmasam olmazdı ve bu kurabiyeler çıktı ortaya.Eşimin onayını da aldı. Ama tarifteki sıvıyağı unutmak hesapta yoktu. Emine yanıma gelip sarelle kutusuna ellerini daldırıp benim kafamı karıştırınca olanlar oldu. O yüzden kurabiyelerin kıvamı biraz sert oldu. Normali kek gibi yumuşak ama kurabiye şeklinde olması gerekiyordu. Neyse bununla idare edicez artık.

Malzemeler:
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
5 yemek kaşığı bal
2 yumurta
1 tatlı kaşığı soda
1 kaşık tarçın
2,5 su bardağından biraz fazla un

çikolata sos:

yarım paket sütlü veya bitter çikolata
1 çorba kaşığı tereyağ veya margarin
1 çorba kaşığı kakao (bitter kullanırsanız gerek kalmayabilir)

Yapılışı:

Yumurta ve şekeri çırpıcıyla veya mikserle çırpıyoruz. Sırasıyla sıvıyağ,bal,tarçın ve sodayı ekliyoruz karıştırmaya devam ediyoruz. Ununu azar azar ekliyoruz. Artık elimizle yoğuruyoruz. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Merdaneyle açıp çay bardağının ağzıyla kesiyoruz ve yağlanmış tepsiye diziyoruz. 180 derecede üstü hafif kızarana kadar hatta kızarmadan alıyoruz.(benimkiler çok bile kızardı.200 derece açmışım yanlışlıkla) üstü içinde margarini küçük bir tavada eritiyoruz çikolatayı ilave ediyoruz daha sonra kakaoyu ekliyoruz. Kurabiyelerin üstüne bir kaşık veya çatalla serpiştiriyoruz.

NOT: Çikolata sosu hazır olarak ta kullanılabilir. Poşette satılanlardan.

2 yorum:

  1. medenkayı çok seviyorum.kesinlikle deneyecegim.tat olarak aynı mı peki

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...