26 Şubat 2010 Cuma
ANNE SÜTLACI
Annemin nefis sütlacı. Çok güzel oluyor. En sevdiğim tatlılardan biri. Sütlaç deyince hep bayramlar ve rahmetli anneannem aklıma gelir. Eskiden sadece bayramlarda yapılırdı. Bayram sabahları anneannem erkenden sütlacı koyar misafirler gelene kadar pişirir ve soğuturdu. Şimdi bu görev annemin.
Malzemeler:
1 kg süt
1 su bardağı pirinç
yarım litre su
2 su bardağı şeker (aslında miktarı size kalmış damak tadınıza göre.)
1 paket vanilya
Yapılışı:
Pirinç iyice yıkanır. Tencereye konulur. Üzerine yarım litre su konulur. Kaynamaya bırakılır. Pirinçler iyice yumuşayınca süt eklenir. Annemin tabiriyle özleşmesi beklenir. Yani kıvam alır. En son şeker ve vanilya eklenir. Bir iki taşım daha kaynatılır. Şekeri koyduktan sonra başından ayrılmamak gerekir çünkü dibi tutabilir. Sıcakken kaselere dökülür. Oda sıcaklığına gelmesi beklenir. Daha sonra buzdolabına kaldırılır.İsterseniz üzerine tarçın serpilebilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder