4 Şubat 2010 Perşembe
SÜTLÜ ÇORBA
Biz göçmenlerin en favori çorbası. Özellikle annem yaşındakilerin. Yapımı çok basit. Özellikle çocukların çok hoşlanabileceği bir çorba. Üstelik çokta besleyici. İçindeki çok özel bir baharat kullanılıyor. Adı tavuk otu. Burda kullanılıyormu yada ismi farklımı bilmiyorum. Ama ben annemden tedarik ediyorum. Oda tohumunu bulgaristandan alıp burda yetiştirip kurutuyor.Tabiki tavuk otu olmadanda yapılabilir.
Malzemeler:
Yarım su bardağı arpa şehriye
1 adet tavuk budu (suyunu ve haşlanmış etlerini didikleyip kullanılacak)
1 litre süt
1 tavuk tablet
tuz
sıvıyağ
tavukotu
Yapılışı:
1-Tavuk budunu iyice haşlıyoruz. Etlerini didikliyoruz. Suyunu da süzüp ayırıyoruz.
2-Tencereye çok az sıvıyağ koyup şehriyeleri iyice kavrulup rengi değişinceye kadar kavuruyoruz. Üzerine 2 veya 3 su bardağı tavuk suyu ekliyoruz. Tavuk etlerini ve tavuk tableti ekliyoruz. Şehriyelerin yumuşamasını bekliyoruz.Sütü ekliyoruz. bir taşım kaynayınca tavuk otunu ve tuzunu ekleyip altını kapatıyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder