Malzemeler:
1 yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 su bardağı süt
2 çay bardağı un
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İlk önce yumurta ve şeker çırpılır. Sonra süt ilave edilir. Un ilave edilir karıştırılır. Kabrtma tozu ve vanilya eklenir. Normal neskafe fincanlarının dibine muffin kağıtlarndan 1 tane yerleştirilir. 2 şer kaşık kek hamuru dökülür. Geniş bir tencereye fincanlar yerleştirilir. Tencereye fincanların yarısına gelecek kadar ılık su koyulur. Su kaynayıncaya kadar kapağını kapatmadan beklenir. Daha sonra tencerenin kapağına bez sarıp altını kısarak ve kapağı hiç açmadan 15dk kaynatıyoruz. Kapağı açmadan altını kapatıyoruz. 10 dk. dinlendiriyoruz. Gayet güzel yumuşak bir kek oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder