13 Nisan 2010 Salı

Lahmacun


ev yapımı lahmacun.

Malzemeler:
1 paket instant maya
4 su bardağı un
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su

Kıymalı harç:
250 gr kıyma
2 adet domates
2 adet biber
maydonoz
3-4 diş sarımsak
1 adet soğan
2 yemek kaşığı salça
tuz
kekik karabiber ve istenilen baharatlar

Yapılışı:
Mayayı una karıştırın şeker ve tuzu da ekleyin. Ortasını havuz gibi açıp sütü ve suyuda ekleyin yoğurun. Eğer toplanmazsa biraz daha un ekleyin. Sıcak bir yerde mayalanmasını bekleyin. Hamur en az 2 katına çıkmalı. Diğer taraftan soğan sarımsak ve kabuğu soyulmuş domatesleri rondada çekin. ince kıyılmış maydonoz salça kıyma ve küçük dpğranmış biber baharatlarıda ekleyip iyice karıştırın.Mayalanan hamuru yoğurun. Portakal büyüklüğünde parçalar koparıp tabak büyüklüğünde merdaneyle açın. Üzerine kıymalı harçtan 1 çorba kaşığı dolusu alıp hamurun üstüne yayın. 180 derece fırında her birini 10-15 dk pişirip sıcak sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...