26 Nisan 2010 Pazartesi

TARÇINLI ÇÖREK

MALZEMELER:
1 yumurta
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı şeker
5 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket instant maya,
aldığı kadar un
1 tutam tuz

İç MALZEME:
100 gr margarin
1 dolu tatlı kaşığı tarçın
yarım çay bardağı şeker

ÜZERİ İÇİN:
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı süt
isterseniz piştikten sonra üzerine pudra şekeri


Yapımı çok kolay..
Un ve mayayı tuzu şekeri karıştırıyoruz. Ortasına sıvı malzemeleri koyup yoğuruyoruz. Yumuşak bir hamur olacak. Sıcak bir yerde mayalandırıyoruz. Hamur 2 katına çıkana kadar. Daha sonra hamuru 2 eşit parçaya bölüp merdaneyle ince açıyoruz. Ortasına erittiğimiz margarin şeker ve tarçın karışımını sürüyoruz. Rulo şeklinde sarıyoruz. Resimde görüldüğü gibi verev kesiyoruz. Her parçanın üstüne yuvarlak saplı bir kepçeyle veya yuvarlak herhangi bişeyle bastırıyoruz.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı ve süt karışımı sürüyoruz. Üstü kızarana kadar 200 derecede pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...