Malzemeler:
3 yufka
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı kaymak
bir tutam tuz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 dilim beyaz peynir
isterseniz üzeri için susam ve çörekotu
Yapılışı:
Önce tepsiyi yağlıyoruz. Yufkayı elimize alıyoruz. Yufkanın iki ucunuda pileli pileli katlıyoruz. Yufkayı 5 er cm boyunda kesiyoruz. tepsiye diziyoruz. Üzerine peyniri parçalayıp serpiştiriyoruz. Sosu için yoğurt yumurta kaymak sıvıyağ tuzu karıştırıyoruz. Böreklerin üstüne heryerini kaplayacak şekilde sürüyoruz. Üzerine susam ve çörekotu serpip 200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder