22 Nisan 2010 Perşembe

BEZE

Emine bu bezelerin pişmesini sabırsızlıkla bekledi. Ama pişmesi uzun sürdüğü için dayanamadı uyuya kaldı. Uykudan sonra da 4-5 tane yedi. Ona göre değişik bana göre ise çocukluğumu hatırlatan bir tatlı oldu. Annem sık sık yapar kardeşimle ikimiz yemeğe doyamazdık. Artık pek yapmıyor unuttu galiba. Hatırlatmak lazım. Biz Bulgaristan da bunlara selufka derdik. Bulgarca öpücük anlamına geliyormuş. Ne alakaysa...

Malzemeler:
3 yumurta akı
1 su bardağı şeker

Yapılışı:
Yumurtalar dikkatlice sarılarından ayrılır. Kar haline gelinceye kadar çırpılır. Azar azar şeker ilavesi yapılır. Her seferinde 2 çorba kaşığı ilave edilir ve erimesi beklenir. Tekrar 2 kaşık liave edilir. Bütün şekerler eriyince oldukça katı bir karışım oluyor. Mikser zorlanmaya başlayınca kapatılır. Sıkma torbasına doldurulur. İstediğimiz şekillerde sıkıyoruz. Ben ilk önce bir halka ve onun üstüne bir küçük halka yapıp uzatarak bitirdim ve damla çikolataylada gözler yaptık emineyle. Çok eğlenceliydi. En önemli kısmı da pişirmesi. Benim fırınımda 75 derecede yaklaşık 1 saat pişti. Kontrol ederek pişirin. İçi yumuşaksa biraz daha fırınlayın. İçi sertleşene kadar. Ama 100 derceyi aşmayın üstü kızarmaması lazım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...