21 Nisan 2010 Çarşamba

KÜMBET PASTA

11 nisan sevgili eşimin doğum günüydü. Bu pasta o sebeple yapıldı. Çok güzel bir pasta oldu. Özellikle çikolata severler için oldukça ideal bir pasta. Bizim aileler pek çikolata sevmedikleri için biraz burun kıvırdılar ama genede tabaklar boşaldı. Gençler zaten bayıldı.


Pandispanya:
3 yumurta
1,5 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao

Kreması:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı margarin

Ayrıca üzerine çikolata sos Üzerindeki tarife göre hazırlanacak.

Hazırlanışı:
Yumurta ve şeker çırpılır. Süt ve yağ karışımı eklenir. Un ve kabartma tozu ve vanilya kakao eklenir. Yuvarlak kelepçeli kalıba dökülür. 180 derecede 40 dk pişirilir. Soğuyunca tırtıklı bıçaklı enine ikiye kesilir. Yuvarlak ve büyük bir salata kasesine kekin bir katı yerleştirilir. Krema malzemeleri pişirilir soğuması beklenir. Soğuduktan sonra kekin ortasına dökülür. İkinci katta kapak gibi kapatılır. Buzdolabında en az bir gece bekletilir. Servis zamanı üzerine çikolata sos dökülür.

4 yorum:

  1. Gerçekten çok güzeldi eline sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. insan bizede getirir biz tadını bilmiyoruz çok ayıp :)

    YanıtlaSil
  3. asıl sana ayıp ulen sizde yedik bu pastayı :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...