7 Nisan 2010 Çarşamba
muhallebi pasta
MALZEMELER
Muhallebi Malzemesi
3 su bardağı süt (750 gr)
3 çorba kaşığı un
6 çorba kaşığı şeker
1 paket bisküvi
1 vanilya
Çekilmiş fındık
Hindistan cevizi
Jöle Malzemesi
750 gr su
3 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı oralet
7 çorba kaşığı şeker
Sütü, unu, şekeri ve vanilyayı bir tencereye koyun ve muhallebi gibi pişirin. Islatılmış tepsiye dökün. Üzerine bir sıra bisküvi dizin. Başka bir kapta su, nişasta, oralet ve şekeri karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra bir iki taşım daha kaynatın ve ocaktan alın. Önceden hazırlanan tepsideki muhallebili bisküvinin üzerine dökün. En üste çekilmiş fındık ve hindistancevizi serpip buzdolabında soğutun. Biraz soğuduktan sonra servise sunun.
Not: tarif ebruli yemekler den alınmıştır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder