31 Mart 2010 Çarşamba

AÇMA

Tadına doyamadığımız açma tarifi gerçekten muhteşemmiş. Ben içine biraz peynir de koydum. Biraz zahmetli ama değer. 2 tepsi açma ertesi güne kalmamıştı o derece yani....

Malzemeler:
1 küp yaş maya
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
2 yumurta (sarıları ayrılacak)
1 su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı toz şeker
2-3 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un


Yapılışı:
Yaş mayayı ılık suda eritin. 1 tatlı kaşığı şeker ekleyip 10 dk mayalanmasını bekleyin. Daha sonra mayaya yumurta aklarını ılık sütü sıvıyağı tuzu şekeri ekleyin karıştırın. Unu eklemeye başlayın. Yumuşak bir hamur elde edin. Üstünü örtüp 40 dk mayalanmasını bekleyin. Daha sonra hamurdan mandalina büyüklügünde parçalar koparıp ortasına 1 çay kaşığı yumuşak margarin koyup poğça gibi kapatın. Tekrar yarım saat mayalandırın. Mayalanan hamurları içindeki margarini taşırmadan açma şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp fırının fansız ayarında 200 derecede üstü kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...