16 Nisan 2010 Cuma

peynirli nefis börek


Bu oldukça klasik bir börek ama çok lezzetli olduğu için yayınlama ihtiyacı duydum. Özellikle maydanoz olmazsa olmaz.
Malzemeler:
3 adet yufka
250 gr peynir
yarım demet maydonoz
2 yumurta
1 su bardağı süt
yarım su bardağı kaymak(krema)
2-3 kaşık yoğurt

Yapılışı:
Küçük bir fırın tepsisi yada yuvarlak borcam seçilir. Tepsi yağlanır. En alta bütün olarak yufka serilir tepsinin kenarlarından yufka sarkıtılır. 2. yufka ikiye bölünür.tepsiye buruşuk bir şekilde yerleştirilir. Doğranmış maydanoz ve peynir karışımından serpiştirilir. Diğer bir yarım yufka da tepsiye yerleştirilir. Yumurta süt kaymak yoğurt karıştırılır. bu harçtan sürülür. Bu şekilde yufkalar bitinceye kadar aynı işlemlere devam edilir. Yani bir kat peynir 1 kat sütlü karışım. En son dışarda kalan kenarlarda düzgün bir şekilde yerleştirilir. Kalan sütlü harç ta üzerine sürülür. İsterseniz çörekotu veya susam serpilebilir. Buzdolabında 2 saat dinlendirirseniz çok daha güzel olur. 200 derecede üstü kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...