Malzemeler:
3 adet yufka
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet kabak
Üzeri için:
1 yumurta
2 kaşık sıvıyağ
susam
çörekotu
Yapılışı:
İlk önce bütün sebzelerin kabuklarını soyup rendeleyin . Yalnız Soğanı küçük küçük doğrayın . Çünkü rende yapınca sulanır. Bir tencereye ilk önce biraz sıvıyağ koyup kızdırın. Soğanı soteleyin. Üstüne rendelediğiniz sebzeleri ekleyin kısk ateşte soteleyin. 1 bardak sıcak su ekleyip suyunu çekmesini bekleyin. tuz ve karabiber ekleyin. Yufkadan tabak büyüklüğünde parçalar kesip ortasına bu harçtan koyup bohça gibi kapatın. Kapattığınız taraf altta kalacak şekilde tepsiye dizin. Üstüne biraz sıvıyağla çırpılmış yumurtadan sürün. Susam ve çörekotu serpin. 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder