4 Ocak 2010 Pazartesi

BUZDOLABI BÖREĞİ



Bu tarifi portakal ağacın da gördüm ve çok beğendim. Şimdiye kadar denediğim böreklerin içinde en muhteşem börekti. Emine bile börekleri görünce yiyicem anne yiyicem deyince anladım ki favori böreğimiz olacak bu börek.

MALZEMELER:
3 adet yufka
5 adet patates
2 yumurta
1 dilim beyaz peynir
yarım su bardağı sıvıyağ veye tereyağ
bir tutam maydonoz

ÜSTÜ İÇİN:
1 yumurta
rende kaşar
çörekotu ve susam

YAPILIŞI:
1- Patatesler haşlanır ve rendelenir.
2- Yumurta peynir yag karıştırılır patateslere ilave edilir. Maydonozlar ince ince doğranır. Harca eklenir ve karışırılır. Tuz ilave edilir.
3-Yufka düz bir zemine serilir. Hazırlanan harç yufkanın üstüne yayılır. İkinci yufkada yerleştirilir. Harç yayılır. Yufka ve harç bitince uucundan başlanarak rulo şeklinde sarılır. Büyük bir rulomuz oluşur. Ordanan ikiye kesilir. BUzdolabına koyulur
4- En az 1 saat buzdolabında dinlendirilir. Hatta 1 gece önceden yapılırsa daha iyi olur. Pişirmeden önce dilim dilim kesip üstüne yumurta ve kaşarı sürüyoruz ve üstüne çörekotu susam serpiyoruz. 180 derecede yaklaşık üstü kızarana kadar pişiriyoruz.

3 yorum:

  1. SUPER OLMUSTU TADI HALEN DAMAGIMDA ELLERINE SAGLIK

    YanıtlaSil
  2. merhaba bu böreği bende bloguma koyacaktım,kimler komuş diye gogleda gezerken blogunuzu gördüm,bende yeni blog açtım,üye oldum sizde izleyicim olursanız sevinirim,birbirimize destek olalım sevgiler...:)

    YanıtlaSil
  3. teşekkürler. bende sizi izlemeye aldım.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...