2 Ocak 2010 Cumartesi

tavuk dolması




Bugün1 0cak 2010 yeni yılın ilk günü. Yeniyılda herkesin başka bir umudu var. Ama en önemlisi sağlık sanırım. Herkese sağlık mutluluk dolu bir yıl dilerken tarifime geçmek istiyorum. Gecikmiş olarak yaptım bu yemeği dün akşam yapmam gerekirken bu akşama kısmet oldu. Olsun gene afiyetle yendi bir güzel. Gelelim malzemelere ;

1 adet tavuk

1 su bardağı pirinç

1 adet orta boy soğan

1 adet orta boy havuç

yarım çorba kaşık salça

yarım çay kaşığı tarçın

yarım çay kaşığı karabiber

yarım çay kaşığı kimyon

tavuksuyu tablet (isteğe bağlı)

sıvıyağ

tuz

üzeri için;

2 çorba kaşığı yoğurt

1 çorba kaşığı salça,

Yapılışı;

Tavuğumuzu dışını içini tuzla ovuyoruz. Biraz sıvıyağda soğanları kavuruyoruz. küçük kareler halinde doğradığımız havuçlarıda ekliyoruz, kavuruyoruz. Yıkanmış pirinçleri ekliyoruz ve baharatlarıda ekleyip suyunu ilave ediyoruz kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. 1 bardak su ekliyoruz tam pişmesin fırındada pişicek çünkü. Suyunu çekince tavuğun içine dolduruyoruz. Sonra kürdanla birleştiriyoruz. Derisinden diker gibi tuttturuyoruzz. Dışına yoğurt salça karışımını sürüyoruz. Fırın torbasına koyup 200 derecede 1 saat pişiriyoruz. Kızarmamışsa poşeti yırtıp birazdaha fırınlıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...