14 Ocak 2010 Perşembe

TAHİNLİ KEK


Bu keki ilk defa yaptım ama muhteşem oldu. Tek kelimeyle süper. Emine bile 2 dilim yedi ve uyuyana kadar hep kek istedi. Açıkçası bu kadar beklemiyordum. Şimdilik favori kekimiz oldu. Ama dışındaki susamlar içine gömülmeseydive kızarsaydı daha iyi olacaktı.Sanırım benim susamlarımdan kaynaklanıyor bu sorun. Gördüğüm yerlerde tamamen dışında kaplıydı.

MALZEMELER:
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ (tarifi 1 bardaktı ama tahin zaten yağlı olduğu için yarım koydum)
Yarım su bardağı tahin
Yarım su bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

DIŞINA:
1 tatlı kaşığı margarin
2 veya 3 çorba kaşığı susam

YAPILIŞI:
1-Yumurta ve şekeri çırpın. Sıvıyağ tahin ve sütü ekleyip karıştırın.Unu ve kabartma tozunu karıştırıp eleyerek yumurtalı karışıma ekleyin. Tahta kaşıkla karıştırın.
2-Kek kalıbının heryerini margarinle yağlayın. Susamları dökün. Susamları kek kalıbının heryerine bulaştırın. Keki dökün. 180 derecede 40 dk Fırın kapağını açmadan pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...