23 Ocak 2010 Cumartesi

MEYVELİ KEK


Geçen hafta aşure yaptım ilk defa. Ama komşulara dağıtırken fotoğraflamayı unuttum. Bu yüzden tarifini yayınlayamıyorum. Artık seneye kısmetse. Aşureden artan malzemelerle tamamen uyduruk bir kek yapmaya karar verdim. Aslında sonuç hiç fena olmadı. Ama tabi ki tahinli kek hala favorim. Ara sıra farklı bir şeyler de gerekiyor.


Malzemeler:

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
3 veya 3,5 su bardağı un
1 küçük kase küçük küçük doğranmış incir
1 küçük kase küçük küçük doğranmış kuru kayısı
1 küçük kase kuru üzüm
1 portakalın kabuğu ve suyu
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu


Yapılışı:

1-Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır. Süt ve sıvıyağ eklenir biraz daha çırpılır. Portakalın kabuğu rendelenir. Suyu da içine sıkılır. Zencefil tarçın eklenir.
2-Un ve kabartma tozu elenerek eklenir.En son küçük doğradığımız ve una buladığımız kuru kayısı,incir ve üzümler eklenir. Tahta kaşıkla karıştırılır. Yağlanmış unlanmış kek kalıbına dökülür. 180 derecede 40 dakika pişirilir.

NOT: Meyveli keklerin püf noktası hamurunu normal bir kek hamuruna göre daha katı olmasıdır. Yani daha fazla un koymanız iyi olur. Yoksa meyveler dibe çöker. Aynı zamanda meyveleri unlamak da önemli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...