27 Ocak 2010 Çarşamba
SARICA YAHNİSİ
Kayınvalidemin Bulgaristan'dan getirdiği bir tatlı.Buna bütün reçel diyebiliriz. Ben çok beğendim. Reçel ve komposto arası birşey de olabilir. Küçük armutlardan yapılıyormuş. Kayınvalidemin anlattığına göre. Benim ailem gibi eşimin ailesi de Bulgaristan göçmeni. Orda herkesin büyük bir bahçesi var. Bahçede de çeşitli ağaçlar sebzeler falan yetiştiriliyor. İşte bu küçük armutlar ilk önce toplanıyor sonra bir güzel ayıklanıyor. Bir gece şekere yatırılıyor. Sanıyorum bu meyve oldukça sert. Kaynatılıyor büyük bir kazanda. Kavanozlara dolduruluyor. Kışlık olarak hazırlanıyor. Bu konuda daha çok bilgisi olan varsa yorumlarınızı bekliyorum....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder