4 Ocak 2010 Pazartesi

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ


Çok basit ama muhteşem güzel bi tatlı. Bence gerçeğinden çok daha güzel. Şimdiye kadar niye denedim diye hayıflanıyorum. Ama uyarmakisterim biraz ağır. İçindeki yağdan olsa gerek. Genede denemeye değer.

MALZEMELER:
1 litre süt
1 su bardağı+1 çorba kaşığı un
150 gr margarin veya tereyağı
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
tarçın süslemek için

YAPILIŞI:
1-Margarini tencereye alıp eritilir. Üzerine un eklenir. Kavurulur.
2-Un kavrulunca süt azar azar eklenir. Daha sonra şeker ilave edilir.
3-Koyu bir kıvam alınca vanilya katılır ve altı kapatılır.
4-Mikserle yaklaşık 5 dk çırpılır. Biraz su ile ıslatılan borcama dökülür.Soğuyunca buzdolabına kaldırılır. Servis yaparken dilim dilim kesilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...