26 Mart 2010 Cuma

KAPAMA


Biz göçmenler arasında belkide en sevilen tavuk yemeğidir bu. Özellikle rahmetli anneannem sık sık yapardı. Onun yaptığı yemeklerin tadı bir başka olurdu. Ruhu şad olsun.

Malzemeler:
2 adet but
1 bardak pirinç
1/2 bardak ince bulgur
2 adet patates
1 adet kuru soğan
1 kaşık domates salçası


Yapılışı:
Tavuk butlarını bol suda haşlayın. Tuz ilave edin. Tavukların etlerini didikleyin. Ayrı bir yerde soğanları yemeklik doğrayıp kavurun. Salça ekleyin. Pirinç ve bulguru ilave edip karıştırın. Üzerine 2 bardak tavuğu haşladığınız sudan ekleyin. Tuzunu ve istediğiniz baharatları ekleyin. Pirinçlerin suyu bitince altını kapatın. Pirinçler yarı pişmiş olmalı. Patatesleri de yemekleri doğrayın. küçük bir fırın tepsisi veya borcama ilk önce patates sonra tavukları en üste pirinçleri koyun ve yaydırın. Kalan tavuk suyunu heryerine gelecek şekilde dökün. Yaklaşık 4-5 bardak su olmalı. Yanı oldukça sulu olmalı. 200 decede suyu bitinceye kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...