10 Mart 2010 Çarşamba
MERCİMEK KÖFTESİ
Her zaman yapılan çok klasik bir lezzet. Evde olmadığı için ben maydanoz koymadım. Böylede güzel oldu. Güzel bir aperatif.
Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı ince bulgur
3 adet orta boy kuru soğan
2 çorba kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı domates salçası
1,5 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane
yeteri kadar tuz
sıvıyağ
Yapılışı:
Mercimeği suda haşlayın.Yaklaşık 1,5 litre suyla. Mercimek iyice yumuşayınca yani çorba kıvamını alınca içine bulgurları ekleyip Karıştırın. Altını kapatın. Yaklaşık 15-20 dakika suyunu çekmesini ve bulgurların şişmesini bekleyin. Bu arada çok ince doğranmış soğanları yağda iyice kavurun. Salça ve baharatları da ekleyin. Bu karışımı şişen bulgurlara ekleyin. Elinizle yoğurun. Elinizle çiğ köfte gibi sıkın veya uzun yuvarlak şekil verin. Resimdeki gibi.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder