31 Mart 2010 Çarşamba

FIRINDA KABAK MÜCVER



Yağda kızaran mücvere göre çok daha hafif börek gibi. Malzemeleri de çok iyi yani. Her zaman kullandığımız malzemelerden yaptım. Evde çoğu malzemem yoktu ama uydurdum diyebilirim. Yeşil soğan yerine kuru soğan koydum mesela maydanoz hiç kullanmadım gene de çok güzel oldu.

Malzemeler:
3 yumurta
4 adet kabak
1 adet kuru soğan
1 paket kabartma tozu
1,5 -2 bardak un (kıvamına göre)
yarım su bardağı sıvıyağ
üstüne çörekotu

Yapılışı:
Kabakların kabukları soyulup rendelenir. İyice suları sıkılır. Yumurtalar kırılır ve karıştırılır. Sıvıyağ eklenir. Soğan rendelenir ve hafif suyu sıkılır. Kabartma tozu ve un eklenir. Kıvamı kek gibi olmalı ne sulu ne katı. Küçük bir borcam veya fırın kalıbına dökülür ve üstü kaşıkla düzeltilir. En üste çörekotu serpilir. 180 derecede üstü kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...