30 Eylül 2012 Pazar

Makarna Salatası


Dereotunu kullandığım tek yemek. Pek sevmeyiz kendisini keskin tadı sayesinde. Ama bu makarna salatasının içine girince o keskin aroma çok çok güzel bir lezzet katıyor makarnaya. Öyle ki sadece makarna yapmak için dereotu alıyorum. Artanını doğrayıp derin dondurucuya atıyorum. ( sahi bide tarhanaya koymak için almıştım.)


Malzemeler:


  • DEREOTU (yarım demet)
  • Yarım paket makarna
  • 1 adet havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • yarım su bardağı bezelye
  • 10 adet kornişon turşu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 4 çorba kaşığı mayonez
  • karabiber,tuz

Yapılışı:

Makarnayı haşlıyoruz. Havuç ve patatesi (makarnaların büyüklüğünde) küp küp doğruyoruz. Havuç, patates ve bezelyeyi yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Daha sonra makarna ve sebzeleri harmanlıyoruz. Aynı büyüklükte doğranmış kornişonlarıda ekleyip iyice karıştırıyoruz. Yoğurt ve mayonezi ekliyoruz. Tuz karabiber ekliyoruz. En son şahane lezzet iksirimiz ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...