Malzemeler:
- DEREOTU (yarım demet)
- Yarım paket makarna
- 1 adet havuç
- 1 adet orta boy patates
- yarım su bardağı bezelye
- 10 adet kornişon turşu
- 1 su bardağı yoğurt
- 4 çorba kaşığı mayonez
- karabiber,tuz
Yapılışı:
Makarnayı haşlıyoruz. Havuç ve patatesi (makarnaların büyüklüğünde) küp küp doğruyoruz. Havuç, patates ve bezelyeyi yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Daha sonra makarna ve sebzeleri harmanlıyoruz. Aynı büyüklükte doğranmış kornişonlarıda ekleyip iyice karıştırıyoruz. Yoğurt ve mayonezi ekliyoruz. Tuz karabiber ekliyoruz. En son şahane lezzet iksirimiz ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder