21 Eylül 2012 Cuma

BİBER SALÇASI



Yapması o kadar kolay ama sonuç  mükemmel kesinlikle. Tarifi burda gördüm. 2 kg biberle yaptım. Biraz daha yapıcam kesinlikle. Yemeklerime renk ve lezzet katacak. Özellikle kısırda çok güzel olur diye düşünüyorum. En kısa zamanda deniycem. Bu salçayı düdüklü tenceresi ve blendırı olan herkes denemeli.

MALZEMELER:


  1. 2 kg kırmızı biber
  2. yarım çay bardağı su
  3. 1 silme çorba kaşığı tuz

YAPILIŞI:

Kırmızı biberler yıkanır. Tohumları ve sapları ayıklanır. Resimde görüldüğü gibi iri iri doğranır. Düdüklü tencereye biberler koyulur. Üzerine yarım çay bardağı su eklenir. Düdüklü tencerenin kapağı kapatılır. 15- 20 dk. pişmeye bırakılır. Daha sonra tencere soğuyunca kapağı açılıp blendırla çekilir. Sonra içine 1 silme çorba kaşığı tuz eklenir. Hiç başından ayrılmadan ve sürekli karıştırarak 5-10 dk. kaynatılır. Sıcakken kavanozlara doldurulur. Kavanozlar ters çevrilip üzeri örtülerle kapatılır. Soğuyuncaya kadar hiç yerinden kıpırdatılmaz. Soğuduktan sonra güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza edilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...