13 Eylül 2012 Perşembe

KÖRİLİ SOYA SOSLU TAVUK



Çok çok kolay bir yemek. O kadar basit ki bunu nerdeyse benim kızım bile yapabilir. Ama lezzeti süper. Çalışan bayanlar için çok pratik bir yemek. Yanına bide pilav yapılırsa muhteşem olacaktır eminim.


MALZEMELER: (4 kişilik)


  1. 4 açılmış tavuk baget ( etin bir kısmı kemiğinden sıyrılmış olarak satılan mangallık baget)
  2. yarım çay bardağı soya sosu
  3. 1 tatlı kaşığı köri
  4. 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  5. karabiber
  6. tuz


YAPILIŞI:

Bagetler geniş bir kaba alınır. Üzerine soya sosu ,köri,sıvıyağ,karabiber tuz eklenir. Bir güzel karıştırılır.   Teflon tava ocağa yerleştirilir. Isıtılır. çok az sıvıyağ damlatılır. Tavuklar tavaya yerleştirilir. Ocak sonuna kadar kısılır.( Oldukça kısık ateşte yavaş yavaş pişmesini istiyoruz. ) Tavanın kapağı kapatılır. 10-15 dk  sonra tavukların diğer yüzü çevirilir. Tekrar 10-15 dk kadar beklenir. Kızarmış olması gerekir.  Piştiğinden emin olunca (Çatalı batırın kolayca batıyorsa pişmiş demektir.) altını kapatın. Sıcak sıcak yemeğe hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...