MALZEMELER:
10 su bardağı tavuk suyu
1,5 çorba kaşığı un
1 çay bardağı arpa şehriye
4 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
karabiber
tuz
sıvıyağ
Yapılışı:
2-3 çorba kaşığı sıvıyağı tencereye koyup kızdırın. Unu ilave edip hafif kavurun. Kavrulunca sıcak tavuk suyunu ilave edin. Kaynamaya başlayınca arpa şehriyeleri ekleyip yumuşamalarını bekleyin. Daha sonra bir kapta yoğurt yumurta ve 1-2 damla limon suyunu sıkıp iyice karıştırın. Yavaş yavaş kaynayan çorbaya karıştırın. 1-2 dakika daha kaynadıktan sonra tuz ve karabiber ekleyip altını kapatın. Servis yaparken kırmızı biberle servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder