26 Mayıs 2010 Çarşamba

PASTANE POĞÇASI

Çok güzel bir poğça. Kesinlikle denenmesi lazım. Bu tarifi ne zamandır denemek istiyordum bugüne kısmet oldu. Sabah erken kalktım çok güzel bir hava vardı. Şimdi hamur yapsam güneşe koysam acayip güzel kabarır diye düşündüm. Tesadüfe bakın ki margarini de dışarıda unutmuş olmam tam isabet oldu. Tabi hemen işe koyuldum. Sonuç muhteşem. Soğudukça dahada güzelleşiyor. Henüz eşimin onayını almadı ama eminim oda beğenecek.




Malzemeler:
200 gr margarin
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
1 yumurtanın akı
2 çorba kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
aldığı kadar un

İç malzeme:
3 adet orta boy patates
1 avuç rendelenmiş kaşar peyniri
1 dilim beyaz peynir
tuz, karabiber

Yapılışı:
Geniş bir kaba maya bir miktar un, tuz, şeker koyulup karıştırılır. Ortası havuz gibi açılır. Sıvıyağ, yumuşak margarin, süt, yumurta akı koyulup iyice yoğurulur. Aldığı kadar unla beraber ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur. Hamur mayalanmaya bırakılır. Yaklaşık 1 saat. Bu sırada iç harç hazırlanır. Patatesler haşlanır rendelenir. Kaşar rendelenir. Peynir ufalanıp hepsi karıştırılır. Tuz ve karabiber eklenir. Mayalanan hamur mandalina büyüklüğünde parçalara ayrılır ve ortasına 1 tatlı kaşığı harç koyulur ve yuvarlak olarak kapatılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Tepside biraz daha mayalandırılır. Yaklaşık yarım saat. Daha sonra üzerine ayırdığımız 1 yumurta sarısına biraz sıvıyağ ve su katarak poğçaların üzerine sürüyoruz. Üzerine susam ve çörekotu serpiyoruz. 175 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...