Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ (2 parmak eksik)
yarım çay bardağı mavi haşhaş
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Şerbeti:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Üzeri için:
1 paket kremşanti
1 paket çilekli ahududulu meyve sosu
Yapılışı:
1-İlk önce kremşantiyi 1 bardak sütle çırpıp buzdolabına kaldırın. Meyveli sosuda üzerindeki tarife göre hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
2-Yumurta ve şekeri çırpın. Süt sıvıyağ irmiğide ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu haşhaşları ekleyip karıştırın. Fırın tepsisine döküp üstü kızarana kadar 200 derecede pişirin. Pişince şerbeti hazırlayın. İkiside ılınınca kekin heryerine gelecek şekilde keki şerbetle ıslatın.
Soğumaya alın. Soğuyunca kremşantiyi heryerine yayın. En üstüne meyve sosu 1 er kaşık 1 er kaşık yaydırın. Spatula ile üzerini düzeltin.
bizim ailenin meşhur pastası :D
YanıtlaSilhertürlü doğumgünü düğün hertürlü faaliyette bu pasta yapılır....
YanıtlaSil