7 Mayıs 2010 Cuma

TEL ŞEHRİYE PİLAVI

Beklemediğim kadar lezzetli bir pilav oldu. Özellikle yazın yanında cacıkla çok güzel olur.Yazın hafif yemekler yendiği için. Yapılması da o kadar kolay ki. 15 dk da sofraya gelebilir.

Malzemeler:
2 su bardağı tel şehriye
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet tavuksuyu tablet

Yapılışı:
Tencereye sıvıyağı kızdırın. Tel şehriyeleri atıp kızarana kadar sürekli karıştırın. Yanmasın. Suyu ekleyin. Tavuk tableti ekleyip tuzunu ayarlayın. Suyunu çekince altını kapatın. Üstüne havlu kağıt kapatıp demlendirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...