Yeni aldığım kalp kalıbını deneme amacıyla yaptığım kap pasta. Ertesi gün çok daha güzeldi tadı oturmuştu.
Malzemeler
pandispanya;
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1, su bardağı un
- 1 kabartma tozu
- 1 paket vanilya
ara krema;
- 3 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 6 çorba kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
ayrıca
- kremşanti
Yapılışı:
Yumurtalar çırpılır. Mümkünse mutfak robotunda. Şeker eklenir. Şeker tamamen eriyene kadar çırpılmaya devam edilir. Un kabartma tozu vanilya eklenip fırına verilir.
Tencereye krema malzemeleri konulup pişirilir. Pandispanya pişip soğuyunca ortadan ikiye kesilip arasına krema sürülür. En son kremşantiyle süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder