20 Aralık 2012 Perşembe

Muzlu Kalp Pasta



Yeni aldığım kalp kalıbını deneme amacıyla yaptığım kap pasta. Ertesi gün çok daha güzeldi tadı oturmuştu. 


Malzemeler


pandispanya;
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1, su bardağı un
  • 1 kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya
ara krema;
  • 3 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 6 çorba kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
ayrıca 
  • kremşanti

Yapılışı:

Yumurtalar çırpılır. Mümkünse mutfak robotunda. Şeker eklenir. Şeker tamamen eriyene kadar çırpılmaya  devam edilir. Un kabartma tozu vanilya eklenip fırına verilir. 
Tencereye krema malzemeleri konulup pişirilir. Pandispanya pişip soğuyunca ortadan ikiye kesilip arasına krema sürülür. En son kremşantiyle süslenir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...