27 Aralık 2012 Perşembe

Dereotlu Poğça




Ben sustum. Zaten görüntü konuşuyor.

Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yumurta
  • 2 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un ( 3 su bardağı kadar ama malzemeye ve un cinsine göre değişiyor.)
  • yarım demet dereotu
  • tuz


Üzeri için:
  • yumurta sarısı
  • susam


Yapılışı:
  • yoğurt, zeytinyağ,yumurtaları geniş bir kaba koyup elinizle karıştırın.üzerine tuzunu ve ince ince doğranmış dereotunu ilave edin
  • kabartma tozunu ilave edin. Daha sonra aldığı kadar un koyun ve yumuşak bir hamur elde din.
  • mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
  • üzeri kızarıncaya kadar pişirin.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...