25 Ağustos 2012 Cumartesi

PATATESLİ PARMAK BÖREK


Bu güzel börekler oldukça pratik. Özellikle çocuk doğum günleri için olukça uygun bir börek bence.

MALZEMELER:

2 adet yufka
3 adet haşlanmış patetes
1 adet küçük kurusoğan
pulbiber , nane, tuz
1 adet yumurta (üzeri için)


Arasına sürmek için;
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı sıvıyağ


Yapılışı;

Patatesler haşlanır. Kabukları soyulur. Ezilir. Tencereye soğanlar yemeklik doğranıp kavurulur. Üzerine patatesler eklenir. Baharatlar eklenir. Soğumaya bırakılır.
Yufkalar ortadan ikiye kesilir. Uzun tarafına harç yerleştirilir. Rulo yapılır. Bir parmak uzunluğunda kesilir tepsiye dizilir.  Üzerine yumurta ve susam sürülür. Kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...