24 Ağustos 2012 Cuma
ISPANAKLI PASTA
Yılbaşı pastamız ; konsepte uygun olsun diye yeşil renk için kremşantiye ıspanak suyu karıştırdım. Narlada süsledim. Hane halkı tarafından beğenildi. Oldukça geçikmiş olarak paylaşımda.
Malzemeler
3 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tozşeker
2 su bardağı un
1 su bardağı haşlanmış robotta çekilmiş ıspanak
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
Ayrıca; 1 su bardağı süt
1 paket kremşanti
Yapılışı
Ispanakları yıkayıp haşladım robotta çektim. Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırptım. Sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip biraz daha çırptım. Ispanakları ekleyip iyice karıştırdım ve yağlanmış kalıba döküp, 175 derece fırında 25-30 dakika pişirdim.
Krema malzemelerini karıştırıp, pişirdim ve soğuttum. İkiye kestiğim kekimin arasına krema sürdüm üzerine ve yanlarına kremşanti sürüp süsledim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder