Malzemeler:
2 adet yumurta
125 gr margarin
1 çay bardağı yoğurt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İç malzeme:
3 elma
yarım çay bardağı şeker
yarım çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı tarçın
üzeri için:
yumurta sarısı
1 çorba kaşığı süt
Yapılışı:
1-elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Tozşeker zencefil ve tarçını ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Elmalar yumuşayınca altını kapatıp soğumaya bırakın.
2-Yumurta ve şekeri elinizle karıştırın. Sonra sırasıyla erimiş margarin sıvıyağ ve yoğurdu ekleyerek iyice karıştırın. Kabartma tozunu ekleyin. Unu azar azar ekleyin. Yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur olsun. Hamuru 4 eşit parçaya bölüp merdaneyle yuvarlak açın. Daha sonra 4 parçaya kesin. Aynı sigara böreği sarar gibi ortasına elmalı harçtan koyup sarın. Üstlerine çırpılmış yumurta sarısı ve 1 çorba kaşığı süt karışımından sürün.Üstlerine biraz toz şeker de serpebilirsiniz. Ben öyle yaptım. 180 derecede üstleri kızarana kadar yaklaşık 20 -25 dk pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder