23 Haziran 2010 Çarşamba

ELMALI ZENCEFİLLİ KURABİYE

Yumuşacık ağızda dağılan enfes bir kurabiye ama çörekte diyebiliriz. Çünkü şekiller tamamen uyduruk ve biraz büyük oldu kabarınca. Ama gerçekten çok yumuşak. Öyle ki bir tanesini bitirdiğinizin farkına bile varamıyorsunuz. Tamamen kendi tarifimdir. Deneme yanılma yoluyla keşfedilmiştir.

Malzemeler:
2 adet yumurta
125 gr margarin
1 çay bardağı yoğurt
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İç malzeme:
3 elma
yarım çay bardağı şeker
yarım çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı tarçın

üzeri için:
yumurta sarısı
1 çorba kaşığı süt


Yapılışı:
1-elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Tozşeker zencefil ve tarçını ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Elmalar yumuşayınca altını kapatıp soğumaya bırakın.
2-Yumurta ve şekeri elinizle karıştırın. Sonra sırasıyla erimiş margarin sıvıyağ ve yoğurdu ekleyerek iyice karıştırın. Kabartma tozunu ekleyin. Unu azar azar ekleyin. Yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur olsun. Hamuru 4 eşit parçaya bölüp merdaneyle yuvarlak açın. Daha sonra 4 parçaya kesin. Aynı sigara böreği sarar gibi ortasına elmalı harçtan koyup sarın. Üstlerine çırpılmış yumurta sarısı ve 1 çorba kaşığı süt karışımından sürün.Üstlerine biraz toz şeker de serpebilirsiniz. Ben öyle yaptım. 180 derecede üstleri kızarana kadar yaklaşık 20 -25 dk pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...