Bu sıcak ramazan günleri için muhteşem serinletici bir tatlı.
Malzemeler:
- 2 su bardağı çekirdeği çıkarılmış vişne
- 1 paket 2 su bardağı su ile hazırlanmış vişneli jöle
- 1.5 su bardağı sütle çırpılmış 2 paket kremşanti
Yapılışı:
1 su bardağı suyu kaynatın. Jöleyi kaynak suyla karıştırıp eritin. 1 su bardağı soğuk suyu da ekleyip oda sıcaklığına gelene kadar bekletin..
1,5 su bardağı sütle 2 paket kremşantiyle çırpın. Üzerine oda sıcaklığındaki jöleyi döküp karştırın..
En son çekirdekleri çıkarılmış vişneleri eklyip güzelce harmanlıyoruz..
Streç film yayılmış baton kek kalıbına döküyoruz. En az 3 saat derin dondurucuda bekletip dilimleyerek servis yapıyoruz....
uff. bayılırım.
YanıtlaSilnot aldım.
hem parfe hem vişne ha.
:)
tesekkürler.....
YanıtlaSil