22 Temmuz 2013 Pazartesi

Vişneli Parfe



Bu sıcak ramazan günleri için muhteşem serinletici bir tatlı.


Malzemeler:
  1. 2 su bardağı çekirdeği çıkarılmış vişne
  2. 1 paket 2 su bardağı su ile hazırlanmış vişneli jöle
  3. 1.5 su bardağı sütle çırpılmış 2 paket kremşanti

Yapılışı:

1 su bardağı suyu kaynatın. Jöleyi  kaynak suyla karıştırıp eritin. 1 su bardağı soğuk suyu da ekleyip oda sıcaklığına gelene kadar bekletin..
1,5 su bardağı sütle 2 paket kremşantiyle çırpın. Üzerine oda sıcaklığındaki jöleyi döküp karştırın..
En son çekirdekleri çıkarılmış vişneleri eklyip güzelce harmanlıyoruz..
Streç film yayılmış baton kek kalıbına döküyoruz. En az 3 saat derin dondurucuda bekletip dilimleyerek servis yapıyoruz....


2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...