22 Ekim 2012 Pazartesi

kabak dolması



Hiç bir tarife bağlı kalmadan kendi kafama göre yaptığım ve tadına bayıldığım kabak dolmalarım. Her ne kadar Emine'ye yedirmeye başaramasam da tadı lezzeti yerindeydi. Ayrıca küçükken bende kabaktan nefret ederdim. Bizim evde kızartması yapılırdı. Onu bile yemezdim. Büyünce belki kızımda belki benim gibi kabakla barışır umarım. Gelelim tarifimize:


Malzemeler:

  • 5- 6 adet kabak
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 küçük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • karabiber, tuz

Yapılışı:


Kabaklar yıkanır. Ortadan  ikiye bölünür. Bir çay kaşığı ile ortaları oyulur. Diğer taraftan bir tencereye sıvıyağ konulur. Doğranmış soğan ve sarımsak sotelenir. Salçalar ilave edilir. Yıkanmış pirinçler de eklenip baharat tuz ve 1 bardak kadar suyuda eklenir. Pirinçler hafif pişince  kabakların içine doldurulur. Üzeri bir dilim kabak veya domates ile kapatılır. 1,5 - 2  bardak sıcak suda 1 kaşık salça ilave edilerek  sos hazırlanır. Kabakların dibine dökülür. Fırına verilir. Üzeri hafif kızarınca kabak dolmamız hazır demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...