25 Aralık 2011 Pazar

HAVUÇLU TOPLAR

                                             

            Bu tatlıyı birazda mecburiyetten yaptım. Dün Emine'yle kek yaptık ama malesef kekimiz yandı. Tabi ben  atmaya kıyamadım. Aklıma annemin yaptığı bu tatlı geldi. Ben bisküvi yerine yanmış kekin içini koydum bisküvi yerine. Tam not aldı herkesten bundan sonra sıkça yapıcam bir tatlı oldu.


Malzemeler:
1 adet kekin içi
4 adet havuç
5 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı toz zencefil

üzerine hindistan cevizi


Yapılışı:
Kekin içi ayrılır ve ronda da çekilir. Tarçın ve zencefil eklenir karıştırılır. Öte yandan havuçlar kabukları soyulur.
Rendelenir. Tavaya konur şeker ilave edilir. Yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ben suyunu çekince yağ ilave ettim. Kek  ve havuçlar karıştırılır. Top top yapılır üzerine hindistan cevizi serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...