31 Ekim 2012 Çarşamba

Bebek Çorbası 2





Oğlum bu çorbayı çok beğendi.  Ama ne yazık ki domatesin mevsimi geçti artık. Bayıla bayıla yedik çorbayı. Annelere bir fikir olsun bu çorba..  Ben 5. aydan itibaren vermeye başladım bu çorbayı...


Malzemeler:
  • yarım havuç
  • yarım patates
  • yarım domates
  • 1 çorba kaşığı bulgur
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı su



Yapılışı:
  • sebzeler küp küp doğranır.
  • su ve zeytinyağı ilave edilir.
  • kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  • Pişince blendırdan geçirilir.






o






25 Ekim 2012 Perşembe

iyi bayramlar


22 Ekim 2012 Pazartesi

Gülmeye Doyamayacağınız Leziz Bir Video


Bu blogda birbirinden doyurucu tariflere yer veriyorum, ama bu videoyu izlemeye doyamadım. Günün menüsünde leziz atıştırmalıklar değil, leziz atışmalar var!

Dünürlerin birbirini çekememesini konu alan Vanish’in yeni videosunda, eğlenceli atışmalara yer veriliyor. İğneleyici laflarla birbirlerine göndermeler yapan, kıskanç mimikleri ve oyunculuğuyla beni hayrete düşüren bu iki dünürü, yukarıdaki videoda izlemenizi tavsiye ediyorum. Gününüze biraz lezzet katmak istiyorsanız, bence siz de mutlaka görmelisiniz.

Üstelik Vanish’in Facebook hayran sayfasında, bu video ile bağlantılı bir aplikasyon da yer alıyor. http://bit.ly/omurbiterdunurgitmez adresine giderek ileride nasıl bir dünür olacağınızı öğrenebilir, pespembe bir çamaşır makinesi kazanma şansı yakalayabilirsiniz!

Bir bumads advertorial içeriğidir.

kabak dolması



Hiç bir tarife bağlı kalmadan kendi kafama göre yaptığım ve tadına bayıldığım kabak dolmalarım. Her ne kadar Emine'ye yedirmeye başaramasam da tadı lezzeti yerindeydi. Ayrıca küçükken bende kabaktan nefret ederdim. Bizim evde kızartması yapılırdı. Onu bile yemezdim. Büyünce belki kızımda belki benim gibi kabakla barışır umarım. Gelelim tarifimize:


Malzemeler:

  • 5- 6 adet kabak
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 küçük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • karabiber, tuz

Yapılışı:


Kabaklar yıkanır. Ortadan  ikiye bölünür. Bir çay kaşığı ile ortaları oyulur. Diğer taraftan bir tencereye sıvıyağ konulur. Doğranmış soğan ve sarımsak sotelenir. Salçalar ilave edilir. Yıkanmış pirinçler de eklenip baharat tuz ve 1 bardak kadar suyuda eklenir. Pirinçler hafif pişince  kabakların içine doldurulur. Üzeri bir dilim kabak veya domates ile kapatılır. 1,5 - 2  bardak sıcak suda 1 kaşık salça ilave edilerek  sos hazırlanır. Kabakların dibine dökülür. Fırına verilir. Üzeri hafif kızarınca kabak dolmamız hazır demektir.

21 Ekim 2012 Pazar

Eymen 5 aylık



Büyüdük biz. Çok büyüdük. Bu ay yapabildiklerimiz:


  • Ellerle yapılan yaramazlıklar çoğaldı.Yemekte tabağın içinde iki minik el, klavyede iki minik el, annenin yada ablamızın saçının içinde iki minik el gibi.. hayatımız rutini oldu artık bunlar
  • ek gıdalarla tanıştık ve çok sevdik. Favorimiz yoğurt.
  • uykumuz biraz olsun düzene girdi. Gündüz 2 kez 12 ve 17 gibi 1- 2 saatlik uykularımız var.
  • oturmaya hevesliyiz. 1 dk gibi desteksiz oturuyoruz.
  • beklediğimiz diş hala gelmedi. 
  • ilk düşüşümüzü gerçekleştirdik. malesef salıncaktan düştük. çok şükür bişey olmadı.

8 kg. 64 cm gayet iyiyiz. maşallah oğluşa.

20 Ekim 2012 Cumartesi

KİFLA



           Canım annemin nefis kiflaları. Biz annemlere gittiğimizde biz daha gelmeden yapmıştı. Malesef  yapım aşamalarını fotoğraflayamadım. Ama bize gelince yapmaya söz verdi bakalım ne zaman. O zaman tarifini de yayınlarım.

16 Ekim 2012 Salı

Bernardo'dan Satın Aldığınız Yemek Takımınızın Kırılan Parçaları İçin Üzülmeyin!


Beğenerek aldığımız ve severek kullandığımız yemek takımlarımız hepimiz için çok kıymetli. Bir parçası dahi kırılsa, günlerce kafamıza takabiliriz; fakat Bernardo, yemek takımınızın kırılan parçalarını tamamlıyor! Bernardo’dan satın aldığınız 12 kişilik yemek takımları 5 yıl boyunca, 6 kişilik yemek takımları ise 2 yıl boyunca parça tedariği kapsamına giriyor. Böylece yemek takımızın kırılan parçalarını tamamlayabiliyorsunuz. Üstelik daha sık kullandığınız kayık tabak, servis tabağı gibi parçaları da ek olarak satın alarak takımınızı zenginleştirebiliyorsunuz.

Bernardo’yu tercih etmek için şimdi çok daha fazla sebebiniz var!

Bernardo; şık tasarımları, üstün kalitesi ve zarafetiyle büyüleyen yemek takımlarının yanı sıra şimdi müşterilerini yepyeni ürün ve hizmet standartlarıyla tanıştırıyor.

Bernardo sağlığınızı önemsiyor!

Günümüzde pek çok üretici maliyeti düşürmek amacıyla yemek takımlarının üretiminde ağır metaller kullanıyor. Sırların ve desenlerin daha düşük sıcaklıklarda sabitlenmesini sağlayan ağır metaller, zamanla eriyerek yiyeceklere karışıyor ve kalp-damar hastalıklarına yol açabiliyor.

Bernardo ise %100 sağlıklı ham madde ve üretim süreciyle sağlığınızı önemsiyor. Siz de Avrupa standartlarına uygun ve Tarım Bakanlığı’ndan onaylı ürünler sunan Bernardo’ya kuşkusuz güvenebilirsiniz.

Fikriniz değişirse de üzülmeyin Bernardo değiştiriyor!

Diyelim ki Bernardo’dan bir yemek takımı aldınız; fakat birkaç yıl sonra fikrinizi değişti, trendler farklılaştı. Sakın üzülmeyin; çünkü Bernardo, ambalajını açmadığınız sürece yemek takımınızı 5 yıl boyunca dilediğiniz bir model ile değiştiriyor.

Kargo sigortasıyla evinize gönderiyor!

Bernardo.com.tr’den ya da Bernardo mağazalarından satın aldığınız ürünler kargo süresince Bernardo tarafından sigortalanıyor. Kırık veya hasarlı çıkan ürünler Bernardo tarafından değiştiriliyor.

Bernardo'yu Facebook'ta takip edin, yeniliklerden ilk siz haberdar olun : https://www.facebook.com/bernardosofratasarimuzmani

Bir bumads advertorial içeriğidir.


4 Ekim 2012 Perşembe

Yeşil zeytinli Karışık Salata



Sofraların olmazsa olmazı salata. Bu tarifi bir blog arkadaşımda gördüm ama malesef hatırlamıyorum kim olduğunu. Zaten kendime göre yaptım. Evde salataya uygun ne varsa ona göre yaptım. Bu salatada yeşil zeytin olduğu için sirke veya limona gerek kalmıyor. Hatta tuzuda daha eksik atın. Miktar veya malzeme vermeye gerek görmüyorum ama benim koyduklarım şunlar:

domates
salatalık
soğan
yeşil zeytin
havuç
(istediğiniz herhangi bir salata malzemesi)

Güzel değişik bir salata. Klasik salatalardan sıkılanlar için.



2 Ekim 2012 Salı

Ek Gıda Maceramız



              Ek gıda maceramız geçtiğimiz hafta yukarıdaki gibiydi. Belki yeni annelere bir örnek olur diye böyle bir tablo oluşturdum. Oğlumun ilk çorbasını ve neden ek gıdaya başladığını burada anlatmıştım. Oğlum pirinç ilaveli çorbasını daha çok sevdi. Zaten çorba bu haliyle daha lezzetliydi. Daha  sonra yazın başında dondurucuya bezelye koymuştum onlardan ilave ettim. Öylede sevdi. Cumartesi günü biz kızımla kahvaltı yaparken Eymen'e de çeyrek elma armutu küp doğradım. Azıcık su ilave ettim. Pişirdim. Rondadan geçirdim. Bu püreden oğluma verdim. Beğendi. Hazır püreler gibi oldu. Pişirmemin sebebi biraz hafifletmek. Haftaya cam rendeden rendeliycem.
              Çorbalara 1 tatlı kaşığı zeytinyağ ilavesi yaptım. Pişirdiğim çorbaları oğluma iki gün yedirdim. İlk gün yediğinden artanı buzdolabına kaldırdım. Ertesi gün ısıtıp verdim. Kızımda da öyle yapmıştım. Bir zararını görmedim. Şu an yedirdiğim miktarlar sadece tadımlık asla doyumluk değil. Yavaş yavaş arttırıcam acelemiz yok.
                Ek gıda vermeden ve verdikten sonra mutlaka emzirdim. Unutmayın bütün bebekler kendine hastır. Her bebeğin damak zevki ve gelişimi farklıdır. Siz bebeğinizin menüsünü oluştururken bebeğinizi izleyerek ve doktorunuza danışarak karar verin. Benim oğlum şimdilik ek gıdalara karşı istekli ve yeni tatlara açık. Her bebek öyle olmayabilir. Kızım gibi mesela o pek istekli değildi. Hala iştahsız zaten kendisi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...